3.2.2013

Bobo Choses



Miksei näitä tehdä isommassa koossa? No en nyt tarkoita itseäni vaan Pikku-Pikkulintua. Kyllä minä nämä pojallekin stailaisin.

Ehkä pitää hänen Päivi-nukelleen ostaa yhdet koossa mini. Päiväni nimittäin söpöytyy viidellä sadalla prosentilla kun katselen näitä. Bobo Choses ja Jean Gustav -kokoelma on vihdoinkin täällä!!

2.2.2013

Luonnontieteellinen museo


Koska näit viimeksi maailman kaikki eläimet?

Me ihastelimme Pikku-Pikkulinnun kanssa tänään jo toistamiseen tänä vuonna Afrikan petoja ja Suomen luonnon ihmeitä. Ja dinosauruksia. Nimittäin Helsingin luonnontieteellisessä museossa.

Ja ylistämme paikkaa myös toisen kerran jälkeen.

No, eivät ne eläimet nyt hirnu ja karju. Tai kauheasti liikukaan. Kuolleitahan ne. Ja niistä täytetyistä kuolleista eläimistä voi olla montaa mieltä. Mutta ei tässä sentään olla kenenkään kotona katsomassa omia metsästyssaavutuksia.

Näyttely on todella hienosti rakennettu ja talo itsessään komia. Ja niin iso, että kerralla ei näe kuin kolmanneksen, tai enintään puolet.

Ja mikä parasta: kun ulkona lilluu loska ja taivaasta tulee märkiä rättejä, sisällä museossa säilyy pienet ja isot jalat kuivina, vaikka juoksee ja kiipeilee yllin kyllin. Näyttelyn upeus on siinäkin, että mihinkään ei tarvitse kieltä koskemasta. Laatikkoja saa avata, luukkuja nostella, ja poroa voi tuijottaa ihan liki - lasin läpi. En keksi minkä ikäinen ei täällä innostuisi elämästä ja maailmasta. Minä ainakin. Ja Pikku-Pikkulintu 1 v 9 kk, joka juoksi ihmetellessään vähintäänkin maratonin.

Aiomme mennä heti kahden viikon kuluttua uudestaan. Elmeri-norsu aulassa toivottaa tervetulleeksi.

Spa moments



Tiesittekö, että Tukhomasta vartin taksimatkan päässä on ehkä skandien ihanin spa? Tai ainakin ihanin japanilainen hetki Helsingistä länteen? Minä en tiennyt. Yasuragi Spa.

Mutta nyt se on koettu. Nautittu. Rentouduttu, rakastuttu.

Ylellinen huone omalla japanilaisella kylvyllä (ja palvelijalla!!), illallinen tatamilla istuen, unet vähän kuin siskonpedillä sängyt vieri vieressä lattialla. Paljon tyttöjen juttua, elämän ihmettelyä ja maailman parantamista. Ja jooga-hieronta rasittuneille lihaksille (entäs sitten mielelle!).

Ja kylpylä.  Ihan kuin japanilainen onseng. Puiset kipot istumasuihkuissa ja rätti pään päälle kylpyyn. Ulkona pakkasessa varpaiden heiluttelua ja laivojen ihailua kun ne ajavat Hasseluddenin kapeikon läpi. Rentoutumishuoneessa tuoreita hedelmiä, spirulina-teetä ja keinuvat tuolit. Kuin äidin sylissä lapsena.

Pala taivasta. Suosittelen.

15 minutes from Stockholm to the south is a bite of (japanese) heaven: Yasuragi spa. I had an opportunity to spend one of my best spa moment with dear two girl friends there. And loved it. Absolutely. Our private suite was beyond expectations with great views to the sea, a private bath and a hostess. Yasuragi, I love you!