7.11.2011

20+12 Muotoilutarinaa Helsingistä

Kuva: kirjan tekijät

Sain vihdoinkin tilattua itselleni 20+12 Muotoilutarinaa Helsingistä. Nyt vain jännäämään, koska posti tuo.

Kirja kertoo 20 mielenkiintoisen suunnittelijan, taitelijan ja muotoilijan silmin Helsingistä. Valokuvat on Katja Hagelstamin käsialaa ja upea kirjan ulkoasu graafinen suunnittelija Piëtke Visserin luoma. Ihana! Tämä lähtee muutamille ulkomaanystävilleni joululahjaksi (löytyy myös enklanniksi).


I'm waiting for the postman to bring my 20+12 Design Stories From Helsinki book. Hurry up!

5.11.2011

Designpotta


Olen koettanut löytää Kaikulle ihanaa pottaa. Kohtahan häntä voisi välillä istuttaakin ihmettelemässä. Meinasin eilen Ikea-reissulla jo ostaa tavallisen valkoisen. Ajattelin, etten raaski ostaa mitään niin kallista kuin Dot Pot. Ehkäpä tuo oivan näköinen potta ei kuitenkaan siis vakuuttanut minua, sillä nähtyäni Hoppopin Donutin aloin villisti etsimään mistä näitä saisi ostaa...

Jälleenmyyjän löytämistä suurempi ongelma taitaa kyllä olla värivalinta. Valkoinen alaosa/harmaa yläosa -yhdistelmää ei ole, ja minä kun visualisoin, että juuri sellainen sopisi meille erinomaisesti. Juuri nyt en millään kaipaisi väriä tähän valmiiksi värisekamelskaan, mutta tummanharmaa alaosa valkoisella sisuksella ei vaan mielestäni anna oikeutta tuolle muodolle. Olen maailman huonoin päätöksentekijä kun saatavilla ei ole juuri mitä haluaisin...

Sama firma muuten tekee kahta muutakin potta-mallia, Torroa ja Arcoa.

2.11.2011

Mahtavia blogeja


Nämä ihanat ideat ovat Varpunen-blogista: tyyny, jonka sisällä on vieraspeitto ja tarroista tehty juliste. Samasta blogista löytyi myös kymmenen muuta ideaa, jotka aion toteuttaa. Ihan mahtava tekijä tuo bloginpitäjä Suki!

Olen muutosta asti, siis nyt jo kuukauden, odottanut, että valaistuisin miten tämä koti pitäisi sisustaa. Olen lukenut lehtiä, ihastellut mahtavia kuvia ja tirkistellyt itseäni taitavampien koteja blogeista.

Tänään minuun se iski, nyt illalla, sisustusinspiraatio. Sain yhtäkkiä välähdyksen siitä miten haluan kodin laittaa. Alusta asti kun saisin tehdä, olisi tämä ollut helpompaa. Mutta vuokra-asunnon rajoituksena on, että omia rahoja ei viitsi laittaa kovin paljon kiinni sellaiseen, mitä ei voi ottaa mukaansa. Tai millä ei myöhemmin ole käyttöä. Haluan tässä asiassa olla pihi ja ekologinen.

Nyt siis valaistuin, miten näillä olemassaolevilla tavaroilla ja pikkuruisilla tekemisillä voisi kodista saada enemmän omanäköisen. Todennäköisesti tämä DIY-inspis kestää hetken tai toteutus vie todella kauan, mutta en malta olla jakamatta kahta blogia, joita kovasti fanitan, ja jotka nyt luotsasivat minut tälle tielle...

Tsekatkaa Pikku Varpunen sekä Time of the Aquarius. Ihan huippuja!!!

Lisää idiksistä kunhan saan jotain tehtyä. Pitää marssia ainakin Ogelin lankakauppaan trikookudetta ostamaan sekä ostamaan lisää tarroja, ihanan värisiä tarroja julisteita varten.