7.10.2008

Ylimieliset yritykset & perässä juoksemisen syndrooma


Miehet haluavat metsästää, sanovat. Nainen, joka näyttelee vaikeasti saavutettavaa herättää vastakkaisen sukupuolen kiinnostuksen. Tosissaan olevien miesten ajatellaan juoksevan naisen perässä kylmästä asenteesta huolimatta - tai sen ansiosta. Metsästysvietti, väitetään.

Nykypäivänä naistenkin sanotaan halajavan vaikeasti tavoiteltavia miehiä. Ei saa olla liian tyrkyllä. Ei pupu, joka juoksisi metsästäjän luo ole kiinnostava saalis.

Useat yritykset ovat omaksuneet vaikeasti tavoiteltavan asenteen, havaitsen. Työnhakijat saavat tyytyä hiljaisuuten työnhakuprosessissa. Kohteliaimmat informoivat hakemuksen tulleen perille, mutta uusien yhteydenottojen puuttumisen tarkoittavan, ettei kokelas ole tällä hetkellä organisaatioon sovelias.

Tylyimmät jättävät tyystin vastaamatta. Hiljaisuus.

Yrittääkö uudestaan, jos sähköposti ei vaikka mennytkään perille? Entä jos yrityksen verkkosivut eivät toimittaneetkaan lomakkeita eteenpäin? Onko halukkuuttani antaa osaamiseni yritykselle edes huomioitu?

Metsästyksen syndrooma nostaa tylyjen yritysten kiehtovuutta. Mielikuva työnantajasta on hiljaisuuden takia kylmä ja etäinen, mutta jotain houkuttelevaa ylimielisessä kohtelussa on. Perässäjuoksemisen syndrooma herää sisälläni - halu saada tavoittamattomissa oleva.

Pitkällä tähtäimellä kylmäkiskoinen suhtautuminen kuitenkin kostautuu. Mies, joka jätti soittamatta ravintolaillan päätteeksi saa naiselta halveksuvan katseen osuessaan toisen kerran tielle.

Nyrpistyksen saavat myös tylyt yritykset: etäinen, minut huomiotta jättänyt, ihmisyyttäni loukannut. Miksi haluaisin liittoon heidän tuotteidensa tai palveluidensakaan kanssa? Nytkö kelpaisin kun rahani ovat kyseessä?

Armi Ratian kerrotaan vaatineen vastauksen lähettämistä kolmen päivän sisälle yhteyttä ottaneisiin. Jos palkolliset eivät siihen kykenisi, rouva itse kyllä vastaisi.

Olen odottanut vastausta kirjeeseni Marimekolta yli 150 päivää. Koskahan Mika Ihamuotila tarttuu itse kynään? Vai ovatko Marimekon ihmisläheiset arvot työnhakijoita kohtaan erilaiset kuin ostajia kosiskeltaessa? Jään odottamaan. Metsästysintoni on jo poissa.

1 kommentti:

  1. Pikkulintu, kuinka oikeassa oletkaan! Olen sitä mieltä, että olipa kyseessä sitten yritys tai ihminen, aina on kohteliasta vastata. Marimekko ei tiedäkään millaiselle visionäärille ja edelläkävijälle ovat jättäneet vastaamatta!!!

    VastaaPoista