3.8.2009

Moyi Ekolo

Ranskalainen Annabel Gérenthon on luonut ihania eko-kenkiä oman merkkinsä Moyi Ekolo alla. Aikaisemmin Charles Jourdanille ja Robert Clergerielle työskennellyt suunnittelija jatkaa käsityöläisten perinnettä työtä ja raaka-aineita kunnioittaen. Kaikissa tuotteissa toteutuu yhteiskuntavastuu, mutta mallistot on luotu puhdaslinjainen design edellä.

Kenkiä voisi kuvailla samalla tyttömäisiksi ja graafisen linjakkaiksi. Materiaalit ja maanläheiset värit on valittu hyvällä maulla. Moyi Ekolo on kaukana perinteisistä luomu-hippi-tuotteista!

Selkeästä muotokielestä huolimatta eri malleissa on käytetty mielikuvituksellisia materiaaleja kuten kenialaista villaa, nepalilaista vilttiä ja madagaskarilaista luuta - menettämättä yhteinäisen malliston piirteitä.

Perusmalliston lengät on valmistettu Ranskassa, kaikki reilun kaupan sääntöjen mukaisesti: paikalliset käsityöläiset saavat oikeudenmukaisen korvauksen työstään ja materiaalit on tuotettu samalla periaatteella.

Moyi Ekolo on myös valmistuttanut tuotteita Namibiassa työllistäen muuten syrjittyjä työntekijöitä ja edesauttaen myös maan luomutuotantoa.

Moyi Ekoloa ei vielä myydä Suomessa, mutta internetissä muun muassa Made in Ethic -online-kauppa tarjoaa muutamia Moyi Ekolon malleja.

1 kommentti:

  1. MONO Shop tuo Moyi Ekolon kengät ensimmäisenä Suomeen!

    www.monoshop.fi

    VastaaPoista