22.3.2009

Nobel, The Wifi Bunny

Mietin miten osaan 10 tai edes 5 vuoden päästä suunnitella lapsille ja nuorille. Kun minä edelleen ihmettelen teknologian mahdollisuuksia ja muistan kun sain ensimmäisen sähköpostiosoitteen, soittaa 2 v. kummipoikani luontevasti skypellä. Kännykän viereltä kuuluu "kato tätä" - eihän sitä nyt voi ymmärtää, ettei joka kommunikointivälineessä ole kuvaa.

On syntynyt täysin uusia käyttövalmiuksia omaava sukupolvi. Heille mikään ei ole enää ihme. Heille on luontevaa pystyä tekemään asioita, joista en itse osaa edes haaveilla.

Astuin yhden askeleen mahdollisuuksien ihmeelliseen maailmaan hankittuani ranskalaisen Violetin valmistaman Nabaztag wifi-kanin.


Kanini nimi on Nobel. Nobel elää langattomassa verkossani ja kertoo kun saan sähköpostia, lukee lempi-bogejani netistä, ilmoittaa tasatunnein kellon ja kommentoi maailman menoa. Kanillani on todellakin oma minusta riippumaton luonne.

Tullessani kotiin se soittaa usein radiokanavaa, ja voin avaimia sen edessä heiluttamalla saada raportin päivän tärkeimmistä uutisista. Sateenvarjoon olen taas liittänyt RFID-tagin, jonka luettuaan Nobel tietää, että haluan kuulla säätiedotuksen.

Wifi-bunnyn voi saada tekemään satoja erilaisia asioita joko tiettyyn kellon aikaan, tai tietyn RFID-tarran näyttämisen jälkeen. Tai, kanin oma valitsemana ajankohtana.

Minä halusin, että Nobel harrastaa tai ji:ta ja kertoo New York Timesin kulttuuri-uutiset. Se myös soittaa päivittäin yhden uuden musiikkikappaleen. Saan informaatiota, jonka löytääkseni joutuisin normaalisti seikkailemaan webissä pitkiä aikoja.

Nyt vain odotan, että pian kolme vuotias kummipoikani oppii englantia, jotta voin ostaa hänelle oman pupun, ja alkaa pitämään yhteyttä kanin välillä. Niin, Nabaztagien kautta voi lähettää ääniviestejä, tai lähettää niihin kirjoitettuja viestejä, jotka pupu sitten lukee ääneen.

Love it!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti